Профил
Здравей: Гост
Здравей Гост!

Чат
200
Анкета
Как пишете по-бързо
Общо отговорили: 27
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Login/Register
Начало » Entries archive
В отношенията между мъжа и жената неизбежно в един момент изчезват романтиката, толерантността, въобще магията на любовта. В далечното минало е съществувала цяла наука "любовна магия”. Всъщност всяка жена интуитивно знае, че притежава тайнствени способности, с които да привлече и задържи до себе си любимия мъж.
До нас са стигнали какви ли не обреди. Някои от тях са добре познати. Твърде често във филмите виждаме една и съща сцена: жена и мъж се разхождат в гората, изведнъж тя започва да бяга от него, той я догонва и притиска в обятията си.
Тази красива, но станала вече банална сцена, е отражение на разпространен при много народи магичен обред. Някога мъжът и жената излизали в лятна нощ при пълнолуние, намирали в уединено място голямо дърво – най-добре дъб – и го заобикаляли 7 пъти тичешком. Това бил своеобразен любовен танц. Жената не тичала бързо и същевременно привличала към себе си мъжа. При седмия кръг му позволявала да я настигне и обладае. След това любовниците откъсвали д ... Read more »
Прегледи: 1234 | Качено от: Admin | Дата: 2010-03-27 | Коментари (0)

http://www.glogster.com/media/2/5/66/80/5668055.jpg
Танатос (гръцки θάνατος, "смърт") в древногръцката митология е син на богинята Никта и е бог на смъртта. След като Кронос свалил от власт баща си Уран, Никта родила за наказание на Кронос боговете Танатос, Ерида, Хипнос, Немезида, и др. Те носели ужаса, разрухата, раздорите и измамата. Танатос е представен с черно наметало, меч в ръка и големи черни криле. Той живеел в подземното царство и обикновено се намирал близо до трона на Хадес. Има и версия, че богът непрекъснато снове от едно смъртно ложе до друго и отрязва с меча си кичур от косите на умиращите, пие кръвта и взима душата им. Когато дошло ред Сизиф — най-хитрият измежду хората — да умре и Танатос да го заведе в царството на Хадес, Сизиф излъгал Танатос и го оковал във вериги. Спрели хората да умират. Спрели жертвите и даровете за боговете на подземното царство. Тогава Зевс изпратил Арес — богът на войнат ... Read more »
Прегледи: 1366 | Качено от: Admin | Дата: 2010-03-27 | Коментари (0)

Уичкрафта е продължение на практиката на родните религии и културни вярвания в Европа след появата на Християнството. Уичкрафт е името, което е било дадено на тази практика от Крисчън Чърч. Преди това, хората, които следвали дадена религия били само вярващи.
Имало специална роля, която се равнявала на това, което ние наричаме Духовенство. Тези позиции често намесвали закона,  решавали домашни спорове, съветвали, благославяли, ръководели леченията, притежавали календара.
Хората продължавали, дори под преследване да се кланят на техните богове. Тези религии често господствали в повечето отдалечени участъци и клонели към локализирането им на определени местни членове на фамилии. В тези фамилии, традицията на религията била предавана от поколение на поколение. Много от хората били принудени да станат Католици, но все пак те не били искренни Католици.
Ирландия обаче никога не била преследвана от Инквизицията и ня ... Read more »
Прегледи: 658 | Качено от: Admin | Дата: 2010-03-27 | Коментари (0)

Много религии забраняват да се изобразява човекът. И това не е случайно. Всяко възпроизвеждане на личността поражда енергиен двойник, което позволява на хората, владеещи магични техники, да влияят на човека без неговото знание. За да избегнете неприятности, постарайте се никога да не давате свои снимки на слабо познати хора. Не бързайте и да изхвърляте фотографии, защото могат да попаднат у ваши недоброжелатели. Съвременните магове използват достиженията на научно-техническия прогрес, за да осъществяват своите магьоснически дела. И ако в древността за нанасяне на вреда използвали дървена (или восъчна) кукла и забивали по нея игли, то днес ролята на кукла може да изпълни една снимка. Нещо повече, по снимката може да се разбере какво е здравето, личният живот и бъдещето на човека. Едва ли ще искате някой не само да бъде посветен в подробностите на вашия живот, но и да ги коригира. Понякога ние сами, по-скоро от незнание, си нанасяме вреда. За да не се случва това, трябва да запомним едно ... Read more »
Прегледи: 726 | Качено от: Admin | Дата: 2010-03-27 | Коментари (0)

Бял: истина, чистота
Червено: любов, здраве
Зелено: пари, късмет, плодородие
Черно: зло, негативност, обърканост
Кафяво: неутралност, несигурност, нерешителност
Розово: любов, морал, чест
Лилаво: власт, бизнес напредък, амбиция
Оранжев: атракция, стимулиране
Зеленикав Жълто: завист, гняв, раздори
Сиво: неутралност, негативност
Светло синьо: предлагащо търпение, здраве
Синьо: депресия, непостоянство
Прегледи: 749 | Качено от: Admin | Дата: 2010-03-27 | Коментари (0)

Много духове се появяват само веднъж, в момента, в който земният им път свършва.

Една от първите документирани истории от този род се случила през 1250 година. Пред игуменката на Лейкок в Англия се появява скелет. По хералдиката, изписана на щита, тя разбира, че това е нейният роднина Уилям Лонгспи, който по това време бил на кръстоносен подох. Споделила с приятелите се за посещението, но никой не й повярвал.

Шест месеца по-късно пратеник от Египет донесъл новината, че Лонгспи е убит по жесток вачин от сарацините точно в деня, когато се появил призракът.

На 22 йни 1893 година лейди Тайрън дала прием в дома си на Итън Скуеър в Лондон. Малко след 3.30 часа много гости видели съпруга й, адмирал Джорд Тайрън, да преминава безшумно през салона.

Духове навестяват близките си преди смъртта си
... Read more »
Прегледи: 724 | Качено от: Admin | Дата: 2010-03-27 | Коментари (0)

Днес ще си вземем почивен ден от фантастиките на Холивуд и ще ви разкажем за един реален случай в имението Бръмхил Хаус край градчето Ларкхол в Северна Шотландия.

Проклятието на Черната лейди

Връщаме се в 1987 година. Хелън Сайкс, внучката на последната икономка в имението, всяка нощ сънувала кошмарни сънища - тъмнокоса жена се моли пред статуя на източно божество, когато тежък свещник в ръцете на мъж се стоварва върху главата й. Мъжката ръка дълго влачи из коридорите на Бръмхил Хаус безжизненото тяло.

Чувайки в подробности съня на дъщерята си и описанието й на мъртвата жена, майката на Хелън се сещя за жена от индийски произход.

Преди много години собственикът на имението Хенри Хамилтън я довел на работа, но след няколко дни мистериозно изчезнала.

Любопитството на Хелън я зачовъркало и ... Read more »

Прегледи: 856 | Качено от: Admin | Дата: 2010-03-27 | Коментари (0)

Елисън Дъбис е известен американски медуим. Феноменалните си способности да контактува с душите на мъртвите тя придобива още като дете, едва шестгодишна.

Елисън е родена във Феникс през 1972 година. Първият починал, с който момичето влязло в контакт, било дядо му. Тогава обаче детето все още не осъзнало какво е да контактува с хора от другия свят. Няколко години след първия си контакт, Елисън преживява друга случка. Двама непознати я канят да се качи в колата им. Но вътрешен глас я предупреждава, да не го прави и тя бяга. След което вече 11-годишната Дъбис разбира, че градът й Феникс е потресен от серия нападения върху деца. „Тогава ме спаси дух”, спомня си днес Елисън.

Сега от услугите й се ползват не само обикновените хора в САЩ, но и полицията, ФБР и различни други тайни служби. Елисън е участвала в разплитането на много криминална случаи и сложни дела. Медиумът също умее да предсказва бъдещето, да че ... Read more »

Прегледи: 792 | Качено от: Admin | Дата: 2010-03-27 | Коментари (0)

« 1 2 ... 5 6 7
Търсене
Календар
«  March 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архиви
Гласуване

Гласувайте за Magica в BGTOPSITES.COM

RealTop.net

Image Example

top10web, топ 10 уебсайтове, Класация за сайтове

YooBG - Българският портал

http://TopSiteBG.net

Приятели
  • Create a free website
  • Copyright MyCorp © 2024

    Create a free website with uCoz