Профил
Здравей: Гост
Здравей Гост!

Чат
200
Анкета
Харесва ли Ви сайта?
Общо отговорили: 29
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Login/Register
Начало » 2010 » April » 1 » Демоните в нашия свят
9:59 AM
Демоните в нашия свят
Твърди се, че от зората на времето ние живеем между света на сенките и света на светлината. Непрекъснато се водят битки между тези два свята, като ние хората винаги се оказваме някъде по средата на бойното поле. А някои казват, че самата война е заради нас самите. Не знам дали това е вярно, но е факт, че откакто хората са се научили да общуват помежду си и да записват преживяванията си, съществуват множество разкази и легенди за странни и невероятни събития. Още от древност хората са ставали свидетели на необясними събития, които днес наричаме свръхестествени. Необясними с това, че те се случват и до днес, а ние все още не знаем как да постъпим или за какво в действителност става дума.
Хората са свикнали да вярват в богове, може би защото така е по-лесно да се обясни всичко. Когато се случи нещо лошо, когато реколтата е лоша, когато светът се разпада или просто някой умира е много лесно да се каже: "просто боговете пожелаха това". Много философи са установили прилики между всички видове познати религии – от най-древните до сегашното християнство – сред които имената на боговете и редица общи символи, но безспорно един от задължителните елементи е съществуването на Ад и Рай, или според древногръцките вярвания – Елисейски полета и Царството на Хадес.
Ще се опитам да ви запозная с част от историята за Хадес, или по-точно с някои от неговите слуги в нашият свят, с легенди от древността и с проявления на демоните на злото в нашето съвремие.
Една от най-древните прояви на демонизъм и обсебване е описана в Библията. Това е Евангелие от Марк 5:9. Докато Христос пътувал към „Гадаринската земя" („Герасена"), на пътя му се изпречил мъж, който изглеждал отпаднал и с бяс в очите. Човекът заговорил Исус, тъй като си помислил, че той може да промени света. А Исус го попита: Как ти е името? А той Му каза: Легион ми е името; защото сме мнозина. (превод от Цариградската Библия)
Демоните знаели силата на Христос и затова му се примолили да не ги връща обратно в Ада. Той изпълнил желанието им и от човека ги прехвърлил в едно стадо прасета. Когато демоните се вселили в тях те побягнали към Галилейско море и се издавили там.
Демонът Легион се появява и по-късно в историята, при това в един от най-известните случаи на екзорсизъм засега. През 2005 година по киносалоните излезе филмът "Екзорсизмът на Емили Роуз" на режисьора Скот Дериксън. Само че всички се кълнът, че филмът е заснет по действителен случай. Първоначално продукцията била озаглавена "Екзорсизмът на Анелиз Мичъл" – така се казва 18-годишното момиче, умряло от екзорсизъм през 1976 г. в Бавария. Впоследствие заглавието е променено на "Екзорсизмът на Емили Роуз", действието се прехвърля в Америка, а възрастта на момичето е променена на 22 години. Историята се случва през 1976 година. Интересното тук е, че църквата официално обявява момичето за обладана от демон, но за съжаление, тя не издържа на екзорсизма и умира, а свещеникът е обвинен в убийството й.
Свидетели на екзорсизма става семейството й, което помагат на свещеника. Когато той е призовал да каже името си, демонът започнал да изброява имена, едно от които било и Легион.
Според науката Демонология Легион е името на водача на армията на Ада, която ще се появи при Второто пришествие и идването на края на дните. Ако приемем за истина историята, която се разказва в Евангелието на Марк и тази, случила се с Анелиз Мичъл, няма как да не направим заключението, че този демон е живял хиляди години, и случката в Галилейско море не му е повлияла особено. Следователно ние бихме могли само да ги прогоним от душите си и единствено да се надяваме да не се завърнат отново там.
Интересен факт е и това, че повечето обсебени са млади момичета или жени, които са нямали нищо общо със окултизма. Може би демоните ги смятат за лесна и невинна цел.
Самият аз дочух за два случая на обладаване в България през миналата година, но за съжаление нямам достатъчно информация по въпроса. Доколкото знам става въпрос за малко село около границата със Румъния. Момичето говорило на странни езици и се държало като малоумно. Родителите сметнали, че е необходимо лечение и го изпратили в лудницата.
Другият случай е в известното с всекидневните прояви на НЛО село Ключ. Според един от селяните светъл лъч паднал от небето и започнал да му говори странен глас. Оттогава човекът полудял и също е в специализирана клиника.
Годината е 1951, а мястото малко градче около Париж. В продължение на месец селяните намирали разкъсани трупове на животни и изпадат в паника като помислили,че глутница вълци разкъсва стадата им. Излезли на лов, но не открили и следа от вълк. Скоро от селцето започнали да изчезват и хора – мъже, жени и деца. Намирали ги зверски разкъсани, а на всяко пълнолуние околностите се огласяли от мощния вой на вълк.
Селяните започнали да се плашат и да се прибират още преди залез, а от това страдала реколтата, защото е нормално в древните времена да се работи до късно и от рано. Убийствата не спрели и хората се принудили да се съберат отново на хайка и да опитат да намерят "единака". Една нощ ловците навлезли дълбоко в гората. Върху един от членовете на групата скочил огромен вълк с почти човешки размери и го убил с един удар. Останалите стреляли и ранили вълка, но той успял да избяга. Всички тръгнали подире му и малко по-навътре на светлината на фенерите видели тялото на вълка. Все още бил жив, но раната му била дълбока и не можел да помръдне. Тогава пред очите на тълпата той се преобразил на съселянина им Петер Щубе.
От малък Щубе се занимавал с магьосничество. По думите му самият дявол дошъл при него и му обещал дара на мрака в замяна на безсмъртната му душа. Така всяка нощ той изпитвал нужда от кръв, а на пълнолуние се превръщал във вълк-човек и ставал непобедим.
Щубе оживял от раните си и бил предаден на правосъдието. Очаквала се типичната за времето присъда, а именно изгаряне на клада. Само че го осъдили на доживотен затвор.
Доколко е вярна самата легенда не знам, но е описано, че бил охраняван като най-големия престъпник за времето си. Бил подложен на множество изследвания, необясними за просто един убиец. Няколко от палачите на Петер се самоубили след няколкомесечни дежурства. Преди това повечето се пропивали като твърдели, че всяка нощ той се държал като хищник, а когато луната била цяла, той се превръщал в кошмарен звяр.
Не се знае какво се е случило с Петер Щубе, но в архивите на Франция той е описан като болен психопат и един от първите серийни убийци.
Митове за върколаци присъстват в много култури от дълбока древност. Плиний Стари споменава за превръщането на човек във вълк в "Естествена история", посочвайки, че член от  дадено семейство се превръща във вълк за девет години веднъж на всяко поколение. Други древни автори, които споменават ликантропията са Вергилий, Петроний, Страбон.
В много от легендите върколаците са представени като хора, родени с проклятие и при всяко пълнолуние се поддават на адската си метаморфоза. Обикновено върколаците са мъже, но има и истории за жени и деца-вълци, които тероризират селските области. Когато е ранен смъртно, върколакът приема човешка форма. Според теорията на П. Е.И. Бонийтс, изложена през 1971 г., това последно предсмъртно превръщане е резултат от клетъчна психокинеза, предизвикана от изключително силната телепатична връзка между човека и животното. От научна гледна точка, ликантропия е диагнозата, която се поставя на хора, страдащи от манията, че са вълци и жадуващи кръв. Те си въобразяват, че им никне козина и вълчи нокти и зъби. Заболяването ликантропия се характеризира и с повишена сексуалност, често неконтролируема, и слухови халюцинации. Болният не е в състояние да обуздава илюзиите и халюцинациите си и става жертва на изблици на животинско (вълче) поведение. Понякога симптоми на ликантропия проявяват параноидните шизофреници. Както шизофренията, така и ликантропията може да се лекува чрез специализирана медикаментозна терапия.
Един от последните нашумели случаи на ликантропия, в които хора се кълнът, че са видели звяр, се случил в щата Тексас през 1993г. В началото на есента в малкото градче Хумбъл,намерили разкъсани 3-ма тинейджъри. Имало е един свидетел, клошар който се кълне, че от тъмнината върху тях се спуснал звяр, който приличал на огромен черен вълк. Движел се на два крака и разкъсал младежите за секунди. Естествено обявили клошара за луд, само че се наложило да премине и през детектора на лъжата. Издържал теста, което най-малкото означава, че той вярва на това, което твърди. Впоследствие бил задържан като заподозрян, но после го освободили поради не достатъчни доказателства срещу него.
По-късно в местната преса излиза статия, в която се твърди, че според анонимен източник, телата са били разкъсани с нокти и са намерили животински косми, но полицията официално отрича всичко това. Случаят остава неразкрит.
В началото на 2004 г. край летището в град Милано, Италия е открито тялото на 27-годишната Марианджела Пецоти. Седмица по-късно заровени около нея откриват и труповете на 19-годишния Фабио Толис и 16-годишната му приятелка Киара Марино. Всички са ги познавали като членове на метъл групата "Зверове на Сатаната". Следствието се насочва към Андреа Волпе. Той е ръководител и основател на групата. Според свидетели още от основаването на "бандата" Волпе твърдял, че говори лично с дявола и че доброволно е позволил обладаването си от демон на име Азазел. Той е твърдял, че дяволът му обещал слава и богатство, а също така, когато дойде Денят на Страшният съд сам той да води една част от армията на мрака. Самият Андреа Волпе станал по-затворен в себе си и започнал да се държи абсолютно неадекватно на моменти. Според приятелите му гласът му много често променял тембъра си и понякога имали чувство, че говорели няколко човека в него. Вбесявал се непрекъснато и много често за глупости. Както казали свещениците впоследствие, имал типичното поведение на обладан от нечиста сила човек.
На делото в съда, когато го попитали защо е направил това, той отговорил, че получил разрешение от Сатаната, и защото останалите не му се подчинили и оспорили неговите заповеди. Свещениците пожелали да изгонят дявола от него, но съдът не разрешил с думите, че "той е виновен и ще бъде съден и осъден".
Тази история промени един голям канон. Ватикана, начело с папа Бенедикт ХVI официално обяви, че дяволът съществува и започна да подготвя отряди за борба с него. За тази инициатива на католическия новинарски интернет сайт Petrus разказва 82-годишният отец Габриеле Аморт, главен екзорсист на Ватикана.
"Слава Богу, най-накрая се намери понтифик, който реши наистина да се бори с дявола – казва той. - Прекалено много епископи не възприемат проблема сериозно и не учат свещениците как да водят тази борба. Днес трудно може да се намери наистина подготвен екзорсист. За щастие, Бенедикт ХVІ сериозно възприема злото и произлизащата от него опасност - още от времето, когато беше префект на Конрегацията на верската доктрина." Това е най-старата конгрегация на Римската курия. Бенедикт (тогава кардинал Ратцингер) я оглавява от 1982 година до 2005, когато става папа.
Според отец Аморт, като префект на Конгрегацията, Бенедикт не е пропускал нито един случай да предупреди човечеството за заплахата, идваща от дявола. Той съобщава още, че папата има намерение да възстанови молитвата на архангел Михаил, която традиционно се е произнасяла в края на католическата меса, докато през 1960 година не била прекратена от Папа Йоан ХХІІІ. Тази молитва се възприема като защита от дявола.
"Молитвата е предназначена не само за клира, но и за миряните. Тя трябва да им помогне да се справят с бесовете", казва още отец Аморт.
Отец Паоло Скарафони, който преподава екзорсизъм във Ватикана, заявява, че хората губят вяра в църквата и заради това все повече се интересуват от сатанизма и окултните практики. "Когато страдат, хората мислят, че дяволът ще им помогне да си решат проблемите. Нас ни заливат с молби да изгоним бесовете".
Особено силно безпокойство Ватикана изразява по повод на факта, че младежта е подложена на влиянието на сатанински секти чрез рока и интернет.
На теория според една от нормите на действащото в рамките на католическата църква Канонично право от 1172 година, процедурата на екзорсизъм може да се провежда от всеки свещеник. На практика обаче с това се занимават единици. Законът уточнява, че екзорсистът трябва да е "благочестив, сведущ, разсъдлив и да води богоугоден живот".
Ритуалът на екзорсизма включва серия обреди и молитви, които викат на помощ Господ и трябва да прекратят властта на "демона" над жертвата.
На 14. 05. 2008г.Ватикана официално съобщи, че признава съществуването на извънземни същества. Естествено щом са създадени от божиите ръце.
Интересно е защо най-голямата религиозна институция в света напоследък започва да сваля своите "козове". Ватикана винаги е отричала съществуването на всичко друго освен Бог. Въпреки че покойният Йоан-Павел Втори е участвал в екзорсизъм. През 1982 той прогонва демон от душата на италианка и дори този случай е останал в архивите на Ватикана.
Нима просто църквата отслабва и иска да възвърне своите позиции като използва нова стратегия, или просто иска да подготви хората за нещо голямо, което се задава. Може би само времето ще покаже. Но на нас не ни остава нищо друго освен да се опитваме да се преборим със злото около нас.... или още по-голямата битка… със злото вътре в нас.


Прегледи: 1934 | Добавено от: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Търсене
Календар
«  April 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архиви
Гласуване

Гласувайте за Magica в BGTOPSITES.COM

RealTop.net

Image Example

top10web, топ 10 уебсайтове, Класация за сайтове

YooBG - Българският портал

http://TopSiteBG.net

Приятели
  • Create a free website
  • Copyright MyCorp © 2024

    Create a free website with uCoz