Профил
Здравей: Гост
Здравей Гост!

Чат
200
Анкета
Как пишете по-бързо
Общо отговорили: 27
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Login/Register
Начало » 2010 » March » 28 » Призрак от шотландски замък се появи на снимки
11:08 PM
Призрак от шотландски замък се появи на снимки

Странна фотография на човек, облечен в костюм от XIV век, който гледа от прозореца на шотландски замък изуми експерти по паранормални явления неотдавна.

Учените по свръхестествена материя били помолени да разглеждат снимки на фотоконкурс за заснемане на призраци.

Призрак от шотландски замък се появи на снимки

Те останали втрещени, когато след като проучили стотици фалшиви изображения, тествали фотос, който е запечатъл мъж или жена на прозореца на замъка Танталон.

След пълен анализ на снимката било установено, че тя не е монтаж и че няма никакво участие на Фотошоп или други програми, които днес вършат чудеса с изображенията.

Тази загадка провокирала екип от учени да посети замъка в Шотландия. Те разгледали залите, в които нямало изложени никакви статуи или манекени, облечени с костюми от минали епохи.

Снимката с призрака била публикувана в интернет сайт. Няколко дни след пускането на изображението в мрежата, администраторите на сайта получили писмо от британска гражданка.

Дамата им изпратила своя снимка от мястото, което е посетила преди 32 години. На нея бил сниман съпругът й заедно с двете им деца.

Призрак от шотландски замък се появи на снимки

На задния фон на изображението от същия прозорец надничал същият призрак. Дамата обяснила в писмото, че докато правила снимката не забелязала някой да гледа от прозорците на замъка, а силуетът се е появил при проявяването на снимката.

Замъкът Танталон е построен на брега на морето в средата на XIV в. Той бил притежание на Уилям Дъглас, първия граф Дъглас.

Архитектурата му е необичайна за замък в Шотландия. Той бил защитен с масивна укрепена стена с височина 50 фута и с дебелина от 12 фута. Естествени скалист бряг възпрепятствал достъпа до него. Единственият вход на крепостта бил защитен от дълбок ров с вдигащ се мост.

През 1528 г., когато крепоста била вече собственост на шестия граф Ангус, крал Джеймс V се опитал да я превземе. След 20 дни той изтеглил войските си. На следващата година обаче Джеймс V отново подновил обсадата и този път превзел замъка. Кралят започнал да го преустройва, за да го осъвършенства. След смъртта му през 1542 г. Танталон отново станал владение на граф Дъглас и му принадлежал до неговата смърт.

Учените предполагат, че призракът, който наднича от прозореца на кулата е крал Джеймс V.

През 1651 г. по време на обсадата на замъка от войските на Кромуел замъкът бил почти разрушен. През 1669 г. Танталон бил купен от Сър Хю Далримпъл, който обаче не го изградил наново.

Едва в края на XIX век, неговият наследник, Сър Уолтър Хамилтън направил опит да го възстанови от разрушенията на природата и разграбването от недоброжелателните жители на околността.

Прегледи: 1055 | Добавено от: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Общо коментари: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Търсене
Календар
«  March 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архиви
Гласуване

Гласувайте за Magica в BGTOPSITES.COM

RealTop.net

Image Example

top10web, топ 10 уебсайтове, Класация за сайтове

YooBG - Българският портал

http://TopSiteBG.net

Приятели
  • Create a free website
  • Copyright MyCorp © 2024

    Create a free website with uCoz