Профил
Здравей: Гост
Здравей Гост!

Чат
200
Анкета
Как пишете по-бързо
Общо отговорили: 27
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Login/Register
Начало » 2010 » March » 27 » Числото "666"
10:45 PM
Числото "666"
666 - "числото на звяра", до този момент не дава мира на тълкувателите на Библията. Неговата тайна остава една от най-големите загадки на Светото писание. В края на ХХ век около "числото на звяра” се разгарят груби страсти, свързани с щрихкодовете и предстоящата масова идентификация на населението. По мнение на някои християни, шестващият по планетата глобализъм носи в себе си заплахата от тотален контрол над обществото, както предсказа Иоан Богослов в своето Откровение. Или, на всеки ще бъде даден персонален номер, въведен в централен компютър, а микрочипът с този номер и цялата информация за човека ще бъде импалниран под кожата още в детска възраст. Учените вече са проучили оптималните места за имплантиране на микрочипа – челото и дясната ръка. Причина за това е, че на тези места температурата се променя бърза, което е необходимо за зареждане на микросхемите. По-натам вярващите се позовават на 13-а глава на Откровението, където се казва: И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се постави белег на десницата, или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен онзи, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име. . Масло в огъня налива и публикуваното преди няколко години в САЩ съобщение, че корпорация IBM е създала най-мощния компютър, наречен "Звяр”. Нима предсказанието започва да се сбъдва?

Педантичните тълкуватели намират числото 666 навсякъде – на ципове и копчета, на обувките, кредитните карти, номерата на новите компютри и на банковите кодове. Наистина, малко от тях се захващат да разкрият тайната на самото число. Та нали за това е необходимо поне да можеш да смяташ.AРИТМЕТИКА


НАПРИМЕР, числото 666 е равно на сумата от първите 36 числа. Мистиците поясняват: на 36 год. възраст човекът укротява страстите и се сдобива с разум. . Друго наблюдение: ако вземем квадратите на първите седем прости числа (2, 3, 5, 7, 11, 13, 17) и съберем, отново се получава 666. Повдигането на квадрат се счита за магическа операция още от времето на създателя на нумерологията- Питагор (числото се взема толкова пъти, колкото самото то показва, което само по себе си е тайнство). Нумеролозите смятат простите числа за богохулни. Съществува хипотеза, че числото 666 означава несъвършенство, за разлика от 777, което е трикратен символ на хармонията. Тълкуванията са страшно много и често вън от анализа остават детайли, на които трябва да се обърне внимание още от самото начало. Нека да се замислим, например, как е било написано "числото на звяра” в оригинала, т. е. в гръцкия първоизточник. За нас, които ползваме арабските цифри, трите шестици носят магическо очарование. Но по времето, в което е писано Откровението, числата са "изглеждали” различно.... Или друго: защо Йоан Богослов обявява 666 за "число на звяра” и същевременно го нарича "число на човек”? Как да разбираме това?КРИТИЧНА ГРАНИЦА


Кандидатът на техническите науки Андрей Осипов (Скурлягин) казва: "Трябва да разбираме всичко това буквално така: числото на човека - това е броят на хората, съблазнени от звяра. Само че това число е посредник – то е част от цялото – две трети от хиляда, или по-просто казано – 66, 6%. Тоест за да се овладее светът, трябва да се премине над границата на 66, 6%”. Най-забавното, случая, е че този учен няма нищо общо с теологията. В сферата на неговите научни интереси е устойчивостта на т. нар. бинарни системи. Или, по-просто казано, системата на взаимодействие на две противоположности. Да речем, плановата и пазарната икономика : в каква пропорция трябва да се "смесят” за да се получи максимален положителен ефект за страната? Или въпросът с централизацията на властта, управлението. На единия полюс е анархията, а на другият – диктатурата. В какво процентно съотношение трябва да се съвместят двете крайности за да работи добре политическата система? Винаги трябва да се търси оптималният вариант, а това, въпреки измамната леснина, е доста свръх сложна задача.

Не липсват бинарни системи и във философията и благословието. Добро - зло, Бог - Сатана, ред - хаос… На това обърнал внимание при четене на Откровението и Андрей Осипов (Скурлягин): "Тълкувателите забравят, че главната тема на Апокалипсиса е непримиримата борба между доброто и злото, при това в крайната й форма – състояние на война. 90% от текста се състои от описания на "военните действия". Логично е да търсим загадката на числото 666 във връзка с борбата на противоположностите, тоест в рамките на бинарната система. ". Преди няколко години професор Г. К. Семин предложи нова, подкрепена от сложни математически изчисления, теория, свързана с бинарните системи според която те са устойчиви само в диапазона от 1/3 до 2/3. Тоест от 33, 3% до 66, 6%. Иначе рязко се увеличава тяхната неустойчивост и се губи управлението му. Без принудителна намеса системата е обречена на разпадане.

"Но да се върнем към числото 666, - продължава Осипов (Скурлягин). - от текста става ясно, че първо се явява първият звяр - Антихристът, а след това вторият - лъжепророкът. Вторият започва активно да агитира за първия: "…и заставя цялата земя и живеещите на нея да се покланят на първия звяр…"; "и с чудесата, които твори пред звяра ще съблазни живеещите на земята …" Тоест тече активна пропаганда в резултат на която броят на привържениците на Антихриста нараства и в бинарната система се натрупват изменения, които водят до загубата на равновесие. "Числото на човек " е онази критична стойност, след която започва в класата на Антихриста и ще бъде необходима принудителната намеса на Бога. Възстановеното равновесие трябва да премине на качествено ново ниво. "И видях ново небе и нова земя…" И така, защо 666? По време на написването на Апокалипсиса изчисленията са се правели в азбучна номерация, удобна за записване на числа до 1000. Именно затова се смята, че 666 означава две трети, не повече.

Според учените, познаването на тази граница има изключително важно значение в политиката и икономиката. Например, ако в социално-икономическата система ролята на държавата рязко се намали от 66, 6% до 33, 3%, то това ще намали броя на заетите в конкретната икономика четири пъти!!!! Останалите ще преминат в сивата икономика или икономиката на натуралното стопанство. Теорията за устойчивостта на бинарните системи може да се прилага и в корпоративния мениджмънт. Интересно какво ли би казал за това Иоан Богослов?

А как нашата православна църква тълкува числото 666? Отговор на този въпрос дава дякон Андрей Кирилов:

- Струва ми се, че в числото 666 няма никаква тайна. . Антихристът слага този знак на своите дела само заради това, че така е казано в Откровението. Дори и да е само от цинизъм. Доларовите банкноти са с ширина 66, 6 мм. Можело е да изберат който и да е размер, но избрали този, който ще има библейска аналогия. Между другото, трите шестици имат значение и за тези, които не знаят нищо за Новия Завет и не са чели Откровението. Просто във Стария завет числото 666 е представено като връх в земното могъщество: именно толкова златни таланти е събрал най-могъщият израелски цар Соломон от покорените съседни държави. Числото 666 за тези, които са си останали със Стария Завет, е нещо като подкова над вратата, просто талисман, в значението на който те дори не се замислят. Що се отнася до тълкуването на "числото на звяра”, най-достоверно значение имат думите на Йоан за тайната на трите шестици – това е "Цар Израилев”. 666 – това е цифровото значение на словосъчетанието "ха-мелек - ле-ишраел". Апостол Иоан не се занимавал с разшифроването на числото защото смятал, че така ще отвлече вниманието на вярващите от проповедите на Евангелието. Християните също не трябва да гадаят дошъл ли е Антихристът или не и дали е поставил и къде своите знаци. Въобще не е нужно да търсим Антихриста. Той сам ще се представи на света. Той ще приеме онова, от което се е отказал Христос – земната публична власт. Така, че трябва просто да гледаме телевизия от време на време. Там, в пряк ефир ще покажат възстановяването на храма на Соломон в Йерусалим и въздигането на новия цар на престола. Той ще поиска не само лоялност, но и религиозна служба в негово име.
Прегледи: 524 | Добавено от: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Търсене
Календар
«  March 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архиви
Гласуване

Гласувайте за Magica в BGTOPSITES.COM

RealTop.net

Image Example

top10web, топ 10 уебсайтове, Класация за сайтове

YooBG - Българският портал

http://TopSiteBG.net

Приятели
  • Create a free website
  • Copyright MyCorp © 2018

    Create a free website with uCoz