Профил
Здравей: Гост
Здравей Гост!

Чат
200
Анкета
Как пишете по-бързо
Общо отговорили: 27
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Login/Register
Начало » 2010 » March » 27 » Влаковете призраци
10:59 PM
Влаковете призраци
http://paper.standartnews.com/images/articles/orig_290139_bg.jpg
Историите за призрачни влакове обаче далеч не са български патент. Те имат отношение към явлението на дематериализиране на транспортни средства, наречено от човека Бермудски триъгълник. Няколко са най-известните градски легенди за влакове фантоми, заключени в паралелен свят, който от време на време става видим за хората.
"Нимбус" - дизелов локомотив "Делтик" от клас 55 на британските държавни железници, е бил забелязан по редовната си линия към град Крю девет месеца след като е бил предаден за старо желязо. "Силверпилен", пък е подземен влак, чието привидение често се появява в метрото на шведската столица Стокхолм.
Влакът призрак "Сейнт Луис" е един от най-популярните влакове фантоми, известен и под името "Светлините на Сейнт Луис", за който още се разказват легенди. Случаят добива огромна популярност, след като е включен в документалната поредица "Неразкритите мистерии". Според много очевидци влакът призрак често минава по изоставената отдавна железопътна линия от гарите "Принц Албърт" до "Сейнт Луис" (малки, изоставени отдавна градчета гари в областта Саскачуан, Канада), като привлича вниманието на хората с ярките светлини на своя локомотив.
Безспорно най-фантастичният документиран случай е с италиански увеселителен влак. Легендата, достигнала и до наши дни, разказва как машината наближавала тунел, когато изведнъж всичко около нея се покрило с млечнобяла мъгла. Влакът навлязъл в тунела и... изчезнал. Вероятно този случай щял да бъде забравен, ако тривагонната композиция не се появила изневиделица близо до село Заваличи, Полтавска област, Украйна. Влакът, с плътно спуснати капаци на прозорците и празна кабина на машиниста, се движел абсолютно безшумно, но за разлика от всички други свои събратя призраци оставил веществени доказателства - цяло ято премазани кокошки, разхождащи се по трасето. Това се случило през 1991 г. След като службата за паранормални явления в Украйна се заела сериозно със случая, се оказало, че влакът и друг път е преминавал през района на село Заваличи, като един служител на гарата дори се кълнял, че в средата на 50-те години е видял същия влак без машинист или пътници със задължителната си, следваща го навсякъде бяла мъгла да профучава покрай него. Според изследователите на паранормалното този случай е най-сигурното доказателство за наличието на черни дупки и паралелни измерения на нашата планета.
Прегледи: 845 | Добавено от: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Търсене
Календар
«  March 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архиви
Гласуване

Гласувайте за Magica в BGTOPSITES.COM

RealTop.net

Image Example

top10web, топ 10 уебсайтове, Класация за сайтове

YooBG - Българският портал

http://TopSiteBG.net

Приятели
  • Create a free website
  • Copyright MyCorp © 2024

    Create a free website with uCoz