Профил
Здравей: Гост
Здравей Гост!

Чат
200
Анкета
Харесва ли Ви сайта?
Общо отговорили: 29
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Login/Register
Начало » 2010 » March » 27 » Магически кръг
10:44 PM
Магически кръг
Това е важен етап в магическите процедури - по специално тези, които целят постигането на по-сложни ефекти. Магическия кръг пази от проникване на външни, нежелателни енергии, не само негативни, но и положителни. Той сим- волизира егото, личния сват на вещера/магьосника. Освен това, ако се построи три измерен (т.е. магическа сфера) с инвокиране на посоки Горе, Долу и Център, той става портал, процеп в действителността който може да отведе към паралелни вселени. Но дори и като двуизмерен, той служи като отвор към невидимия свят

Ето как се чертае и полага кръга. Той има два аспекта - материален и астрален.

Отстрани всички животни, малки деца от мястото, където ще работиш. Разчисти достатъчно пространство.

  1. Подготви олтара, преди да положиш кръга.
  2. Локализирай магнитния Север. Желателно е да начертаеш кръг,достатъчно голям, така че да поеме в себе си олтара и теб.Можеш да използваш тебешир или въже, камъни, кристали, билки, ленти, гирлянди... каквото и да е.
  3. Вземи магическия нож или жезъл в ръка. Въвредоточи се върхъ върха му и събери определено количество енергия на върха му. Визуализирай я като синя светлина. След това нека тази енергия започне да се излива отр него и обикаляйки около кръга, сочейки с ножа или жезъла надолу към очертанията му (тебеширената линия,въжето...) начертай астрален кръг - така че да се припокрият двата кръга. Паралелно с това, произнасяй някаква инвокация или балословия-така че да го настроиш към твоята цел.Направи три обиколки:по часовниковата стрелка за сътворение и обратно на нея за унищожение.Като свършиш,кажи:"Аз отделих мястото на моя свещен храм.Тъй да бъде!"
  4. Инвокирай пазителите на четирите посоки: елементите, боговете, ангелите, феите, драконите...
  5. Всеки за съответната му посока. Всеки ритуал има своя специфика в това.
  6. След това инвокирай Божественото в кръга, така че ритуала да бъде ръководен в хармония с Космическия Закон. В контекста на Уика, това ще има следния вид:
  7. "О Велика Богиньо и Велики Боже, Аз (кажете магическото си име) ви каня тук в моя кръг, за да благословите моя ритуал и да го ръководите в хармонония с космическия закон.Моля да ми дадете достъп до Безкрайния Източник на Сила, от където мога да черпя достатъчно, че да се запази Равновесието. Така да бъде."
  8. Християните могат спокойно да прочетат Господнята Молитва.Следва да извършиш останалата магическа работа,която си намислил.
  9. За да затворите кръга, обиколете пак три пъти, но обратно на часовниковата стрелка (или обратно на посоката в която си го сътворил). Пак припявай или произнасяй някаква инвокация за отхвърляне, с благодарност и благословия... Кръга трябва да бъде абсорбиран обратно в аурата ти.
  10.         За пазители на посоките, можете да изберете всякакви същества. Основното изискване е те да съответствуват на другите сили, с които още работите основно. 


Архангелите пазители на четирите посоки са:
- Уриел/Ариел - Север/Земя. Визуализира се в кафяви, маслиненозелени,лимоненожълти и черни роби. Носи в ръцете си клас от жито и ръж.
- Рафаел - Изток/Вятър. Облечен е в сини и жълти роби. Държи кадуцей.
- Михаел - Юг/Огън. Облечен е в чено и червено. Държи огнен меч.
- Габриел - Запад/Земя. Визуализира се как излиза от морето и донкъде се отъждествява с богиня Венера. Държи чаша в ръцете си.
Елементалните крале, пазителите на четирите посоки са:
Изток:Паралда.Властва над въздушните елементали, силфите. Може да бъде визуализиран като въздушна вихрушка или застнала вълна.Въздух,от който струи светлина.
Юг: Джин,Огнения крал, краля на саламандрите. Визуализира се като вълни от огън и топлина, изгарящи атмосферата и издигащи се към небето.
Запад: Водния крал Никса. Властва над ундините. Може да се визуализира като влага, излишаща се влага от него и аурата му.
Север: Гхоб. Крал на гномите и земните духове. Може да се визуализира като всичко, което напомня на земя. Вибрацията е тежка и бавноподвижна, но много, извънредно мощна.

Прегледи: 745 | Добавено от: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Търсене
Календар
«  March 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архиви
Гласуване

Гласувайте за Magica в BGTOPSITES.COM

RealTop.net

Image Example

top10web, топ 10 уебсайтове, Класация за сайтове

YooBG - Българският портал

http://TopSiteBG.net

Приятели
  • Create a free website
  • Copyright MyCorp © 2024

    Create a free website with uCoz