Профил
Здравей: Гост
Здравей Гост!

Чат
200
Анкета
Харесва ли Ви сайта?
Общо отговорили: 29
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Login/Register
Начало » Entries archive
Акаша        5-тия елемент, вездесъща духовна сила ,  която прониква във вселената. Явява се като светлина
Aлмутен    това е планетата, управляваща даден знак от зодиака

Алхимия    клон на висшата магия развил се в средните векове, който има за цел да превърне всякакъв вид метал в злато. Търси и ключа към вечната младост
Амулет       магически зареден предмет,  който отклонява обикновенните отрицателни енергии. Защитен предмет.
Анкх           египетски йероглиф широко използван като символ на живота, любовта и превъплъщението. Представлява е кръст с извивка на върха
Аркана    двете половини на картите таро. Главната аркана се състой от 22 карти, а второстепенната Аркана съдържа 56 карти
Асия        в Кабала; материалния свят
Астрал&nb ... Read more »

Прегледи: 755 | Качено от: Admin | Дата: 2010-03-27 | Коментари (0)

Основни понятия Ритуал ritualis- обреден. ritus- тържествена церемония, култов обряд. ---------------------- Още от най-дълбока древност ритуалите или близки до тях практики, са съпровождали такива важни биологически процеси като раждане, съзряване, брак, смърт и други. Чрез тях са се отразявали качествени изменения в организма или в съзнанието на практикуващите ги. Ритуалите са един от способите, чрез които става възможно налагането на устойчива представа за света, за същността на човека и на неговото битие, за мястото на хората в природата и в собствените им социални структури. Магическият ритуал води своето начало от дълбините на интуитивното възприятие. В него е заложена символотворческата функция на човешкото съзнание. С течение на времето ритуалът в магията започва да бъде разглеждан като многопластово понятие. Болшинството магически системи разработват своя собствена ритуална част, като обикновено ритуалът не е задължителна съставна на магията, а е един от възможните начини за п ... Read more »
Прегледи: 683 | Качено от: Admin | Дата: 2010-03-27 | Коментари (0)

Сигили Думата "сигил" произхожда от латинското "sigillum", което означава "печат". Пентаграмът е вид сигил. Християнският кръст се води за сигил. Сигилите по принцип могат да бъдат геометрични фигури, астрологически знаци, алхимически символи и знаци на божества. Сигилите често се използват и като емблеми на разни магически общества. Сигилите могат да се използват като части от или директно като амулети, талисмани. Стават и като средство за медитация. В западната магия сигилите са свързани със система, посредством която може да се връщат към живот духове и божества. Сам по себе си сигилът не може да извиква духове. Той служи за физическо средство, с помощта на което магът достига нужното му състояние на духа. В сигилите са зашифровани тайните имена на духове и божества, различни за всеки маг. Счита се, че когато магът извиква дух или божество, той може да го управлява, слагайки сигила в огън или удряйки го с меча, който използва при магията. На сигилите може да се припишат много сложни ... Read more »
Прегледи: 1619 | Качено от: Admin | Дата: 2010-03-27 | Коментари (1)

http://www.mlahanas.de/Greeks/images/Pentagram.gif
Пентаграм   Съществува спор в историческата наука кога за първи път е бил употребен символът на пентаграма. Датировката на този символ варира между 8200 г. и 4000 г. назад във времето. За родина на пентаграмата се сочат Шумер, Вавилон. Като астрономическа схема на движението на планетата Венера, пентаграмът се появява първоначално 4000 г. пр. н. е. в Месопотамия. Също така пентаграмът е египетски и шумерски знак за звезда. В египетските гробници небето се обозначавало с пентаграм. С пентаграм е свързана Венера - като планета (защото движението и наподобява пентаграм - пет завъртания за 8 години) и като богиня, разглеждана като символ на Любовта, на всичко прекрасно и хармонично. В Месопотамия Венера е възприемана като символ на войната. Венера може да се асоциира с гръцката Афродита, асирийската Астарта, егип. Хатор, с Кали в индийската митология и Ерда в ... Read more »
Прегледи: 1592 | Качено от: Admin | Дата: 2010-03-27 | Коментари (0)

Цветовете в магията В действителност няма цветове, а модели на нервна активност. В ретината има около 120 млн. пръчици и от 6 до 8 милиона колбички. Повечето от колбичките са във фовеята, която е центърът на зрителното поле и където остротата е най-голяма. Колбичките функционират най-добре на дневна или ярка светлина и отговарят за способността да се вижда цветно. През нощта обаче не ги ползваме особено за зрение. Ползваме пръчиците, защото са по-чувствителни към светлина. Те обаче, въпреки че са по-чувствителни към светлина от колбичките, не могат да различават цветове. Така че нощем виждаме само в черно, бяло и сиво. Слънчевата светлината се разлага на 7 цвята. Това се нарича дисперсия. Пръв я открива Нютон през 1672 година. Слънчевият спектър се състои от 7 цвята и те са - червен, оранжев, жълт, зелен, светло син, тъмно син и виолетов. Цветът физично се характеризира или с дължината на вълната, или с периода, или с честотата, или с реципрочната стойност на дължината на вълната. Цвет ... Read more »
Прегледи: 869 | Качено от: Admin | Дата: 2010-03-27 | Коментари (0)

Талисмани и амулети Талисмани Наименованието "талисман" идва от гръцки корен "телео" - "посвещавам". В това се крие и начина на неговото действие. Талисманът се посвещава на нещо и неговото действие се корени в психическата връзка, която се създава между него и този, който го е изработил. Затова всички класически магически школи препоръчват талисманът да бъде изработен от човекът, който възнамерява да го използва. И съветват, който изработва талисман, да бъде добре запознат със съдържанието, което влага във всички символи, които ще има талисманът. Според класическите магически школи талисманът винаги се изработва поради някаква конкретна причина. Повечето класически талисмани са включвали в себе си символиката на стихиите, на цветовете. Спазвало се е правилото талисманите да се обвързват с определени планети, да се изработват в точно указано време от металите, символизиращи тези планети. Когато не е било възможно да се ползва метал, се е ползвал пергамент, който е бил оцветяван с цвета ... Read more »
Прегледи: 931 | Качено от: Admin | Дата: 2010-03-27 | Коментари (0)

Демонология. Гоетия. 1. Демонология. Особеност на халдейската магия (Вавилон), която в последствие се прехвърля в Гърция, Рим и средновековна Европа, представлява една систематизация от купища всевъзможни демони и божества, които управляват всевъзможни страни от човешката съдба и всеки от които си има свое лично и много съкровено име, произнасянето на което (както и в Египет), има за всеки от демоните/божествата неотменима сила и всъщност в имената е заключена и самата сила на тези демони и божества. От тук идват и всякакви формули и заклинания за най-различни случаи от човешкия живот. Заклинанията и формулите се прозинасяли на глас или се носели в тефилин, т.е. в кожена торбичка, прикрепена с ремък на ръката или на врата в съответствие с разни указания от страна на маговете. Запазените клинообразни надписи на подобни заклинания, назовават главно имена на демони. От Вавилон и Египет, магията се пренася към евреите (които били изкарали едно халдейско, т.е. вавилонско пленничество), Гърц ... Read more »
Прегледи: 777 | Качено от: Admin | Дата: 2010-03-27 | Коментари (0)

Tвърди се, че от зората на времето ние живеем между света на сенките и света на светлината. Непрекъснато се водят битки между тези два свята, като ние хората винаги се оказваме някъде по средата на бойното поле. А някои казват, че самата война е заради нас самите. Не знам дали това е вярно, но е факт, че откакто хората са се научили да общуват помежду си и да записват преживяванията си, съществуват множество разкази и легенди за странни и невероятни събития. Още от древност хората са ставали свидетели на необясними събития, които днес наричаме свръхестествени. Необясними с това, че те се случват и до днес, а ние все още не знаем как да постъпим или за какво в действителност става дума.
Хората са свикнали да вярват в богове, може би защото така е по-лесно да се обясни всичко. Когато се случи нещо лошо, когато реколтата е лоша, когато светът се разпада или просто някой умира е много лесно да се каже: "просто боговете пожелаха това". Много философи са установили прил ... Read more »
Прегледи: 728 | Качено от: Admin | Дата: 2010-03-27 | Коментари (0)

"Ключът на цар Соломон” и "Диктионаре Инфернал” дават подробна картина на йерархията на злото

След като в предишната част на поредицата ви запознахме с информацията за демоните, която ни предоставят различните световни религии, днес ще навлезем малко по-подробно в един от най-интересните клонове на науката теология - демонологията.

Демонология
Както стана дума и в първата част от поредицата, демонологията е клон на теология. Тя се занимава с изучаването на свръхчовешки същества, които не са богове. Още от времето на Омир демонологията е имала две течения – едното е изучавало духове и същества, които не обитават нашия свят, а другото – тези зли духове, които непрестанно са в контакт с човешката раса.
Днес ще ви запознаем с две основополагащи книги, които са база на демонологията – "Ключът на цар Соломон” и "Диктионаре Инфернал”. Въпреки че и двете произведения са писани преди векове, те се посочват като образци в областта ... Read more »
Прегледи: 861 | Качено от: Admin | Дата: 2010-03-27 | Коментари (0)

Отговор: Библията не казва изрично дали един християнин може да бъде обладан от демон. Обаче, щом като Святия Дух обитава в християните (Римляни 8:9-11; 1 Коринтяни 3:16; 6:19), изглежда невероятно, че Святия Дух би позволил демон да обладава същия човек, в който Той обитава. Ние определено съзнаваме, че това е спорен въпрос. Въпреки това, ние имаме силното убеждение, че един християнин не може да бъде обладан от демон. Смятаме, че има голяма разлика между това да бъдеш обладан от демон и да бъдеш угнетяван / под влияние на демон. Обладаването от демон включва директен контрол над мислите и / или действията на човек от страна на демона (Лука 4:33-35; 8:27-33; Матей 17:14-18). Демонското угнетяване / влияние включват демон или демони, които атакуват човека духовно и / или го насърчават в греховно поведение (1 Петрово 5:8-9; Яков 4:7). Вие ще забележите, че във всичките пасажи на Новия завет, занимаващи се с духовна война, на нас никога не ни е казано да гоним демона от ... Read more »
Прегледи: 684 | Качено от: Admin | Дата: 2010-03-27 | Коментари (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Търсене
Календар
«  April 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архиви
Гласуване

Гласувайте за Magica в BGTOPSITES.COM

RealTop.net

Image Example

top10web, топ 10 уебсайтове, Класация за сайтове

YooBG - Българският портал

http://TopSiteBG.net

Приятели
  • Create a free website
  • Copyright MyCorp © 2024

    Create a free website with uCoz